Infosys Verbal Ability Previous Questions 2025 with Answers: Looking for Infosys Verbal Ability Previous Questions 2025 with solutions? You’re in the right place! We have compiled the latest Infosys Verbal Ability MCQs along with detailed answers to help you prepare effectively for your placement exams.
Infosys Verbal Ability MCQs – Questions & Answers
Directions for Questions 1 – 5: Choose the word that comes closest in the meaning to the word given.
Q1. HARMONY
A. Concord
B. Corpulent
C. Circumspect
D. Obsolete
Answer: A. Concord
Q2. UNWARY
A. Heedless
B. Fearless
C. Vigilant
D. Tired
Answer: A. Heedless
Q3. MECHANICAL
A. Perfunctory
B. Unusual
C. New
D. Infrequent
Answer: A. Perfunctory
Q4. FALLIBILITY
A. Defective
B. Drop
C. Amicable
D. Proximity
Answer: A. Defective
Q5. OSTENTATIOUS
A. Mundane
B. Munificence
C. Pompous
D. Outrageous
Answer: C. Pompous
Directions for Questions 6 – 10: Fill in the blanks with appropriate words.
Q6. Peter’s musical tastes are certainly ——-; he has recordings ranging from classical piano performances to rock concerts, jazz and even Chinese opera.
A. Outdated
B. Eclectic
C. Melodious
D. Jarring
Answer: B. Eclectic
Q7. The organization of Charlie’s study of Asian American literature is ———-: he begins with early immigrant writings and ends with contemporary writers.
A. Haphazard
B. Moderated
C. Isolated
D. Chronological
Answer: D. Chronological
Q8. Sheena is a venomous and ________ speaker, unlike Sheela who is benevolent and soft-spoken.
A. Lovely
B. Friendly
C. Intimidating
D. Sociable
Answer: C. Intimidating
Q9. These leaves have _______ properties and in many trials, specialists have saved numerous lives by using the leaves on serious wounds.
A. Notorious
B. Flavoring
C. Remedial
D. Inferior
Answer: C. Remedial
Q10. Recently, we have noticed a great unevenness in her works; there are moments of the greatest ____ in the midst of great ______.
A. Lucidity, enlightenment
B. Triteness, usualness
C. Obscurity, ambivalence
D. Insight, Banality
Answer: D. Insight, Banality
Directions for Questions 11 – 15: Find the grammatical error in each sentence.
Q11. Angered over the delay in giving compensation, (A) / factory workers shouted (B) / slogans against the President (C) / when he reaches the office. (D)
Answer: D. when he reaches the office → when he reached the office
Q12. Volunteers of an NGO (A) / interacted with school students (B) / to spread awareness about (C) / environment related issues. (D)
Answer: D. environment related issues → environment-related issues
Q13. The phenomena currently under investigation (A) / by the renowned scientist concerns (B) / the interactions of (C) / laser light with biological materials. (D)
Answer: A. The phenomena → The phenomenon
Q14. It is a more difficult (A) / task to learn to type than mastering (B) / a simple (C) / word processing program. (D)
Answer: B. than mastering → than to master
Q15. Merely (A) / speeches made from all sorts (B) / of public platforms cannot bring (C) / about an economic revolution. (D)
Answer: No Error